ГоловнаСвіт

У Британії скасували щорічний перепис лебедів королеви

Причиною скасування традиційної церемонії стала занадто волога погода.

Завдяки дуже вологому англійському літу перепис лебедів на річці Темзі скасовано.

Про це повідомляє АР 17 липня.

Щорічний перепис лебедів, відомий під назвою Swan Upping (збільшення поголів'я лебедів), було скасовано через підвищення рівня води в Темзі та занадто швидку течію на деяких ділянках річки.

Традиційно, ще з ХІІ століття, коли цей птах був одним з основних страв для королівської кухні, повелося, що монарх Сполученого Королівства володіє всіма лебедями на Темзі. Таким чином, перепис допомагав контролювати чисельність лебедів. Королева Єлизавета II залишає за собою право власності на всіх лебедів без розпізнавальних знаків, але з ХV століття монарх розділила право власності з Високоповажною компанією виноробів (Worshipful Company of Vintners) і Високоповажною компанією фарбар (Worshipful Company of Dyers). Нині Swan Upping проводять для перевірки стану здоров'я лебедів. Їх ловлять, маркують і потім відпускають.

Церемонія починається в третій понеділок липня в місті Санбері та завершується в п'ятницю в місті Абінгдоні. Під час церемонії переписувачі пересуваються вгору по Темзі на шлюпках, долаючи приблизно 125 кілометрів.

У вівторок служба, відповідальна за перепис лебедів, заявила, що втратила надії на проведення хоча б часткового перепису через скасування традиційного дня відкриття в понеділок.

Агентство з питань довкілля попередило про "сильну течію" на багатьох ділянках Темзи, зокрема біля резиденції британських монархів - Віндзорського замку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram