ГоловнаСвіт

Обама відмовився просити пробачення в Ромні

Деякі прихильники нинішнього президента різкіше прокоментували це.

Обама відмовився просити пробачення в Ромні

У розпал президентських передвиборних перегонів Барак Обама запропонував виборцям з'ясувати бізнес-минуле свого опонента Мітта Ромні, який стверджував, що він краще впорається з економічною кризою завдяки досвіду управління компанією Bain. Діючий президент США заявив, що Ромні на чолі своєї інвестиційної компанії дужче переймався справами своїх приятелів-мільйонерів, а не проблемами робітників. Перепрошувати за ці звинувачення Барак Обама публічно відмовився.

"Мітт Ромні стверджує, що вирішить економічні проблеми, оскільки має великий досвід у бізнесі. Я думаю, що виборці цілком законно хочуть дізнатися, який саме в нього досвід", - сказав Обама в інтерв'ю телеканалу WAVY штату Вірджинія.

Прихильники Обами склали документ, у якому перелічили збанкрутілі компанії та ті, що переїхали за кордон, - усі вони належали Bain саме тоді, коли Ромні ще був президентом фірми, зазначає Reuters. Сам Ромні знімає із себе відповідальність за ці рішення - мовляв, він уже й компанією не керував, тільки підпис ставив. "Як президент США я засвоїв, що відповідаю за все, що відбувається під моїм наглядом", - парирував у відповідь Барак Обама.

Деякі прихильники нинішнього президента різкіше прокоментували все це. "Досить скиглити. Якщо ти стверджуєш, що Bain Capital - твій квиток у Білий Дім, виправдай те, що діялося в Bain Capital", - заявив мер Чикаго Рам Еммануель.

Згідно з документами, що їх Ромні надав як кандидат у президенти, він покинув засновану ним корпорацію Bain у лютому 1999 року задля Олімпійських ігор у Солт-Лейк-Сіті. Але судячи з документів, оприлюднених демократами, він працював у Bain аж до 2002 року. Офіційно цю "нестиковку" пояснили так: знадобилося кілька років, щоб Ромні міг повністю передати свої функції, але насправді він ні за що не відповідав.

Штаб Обами стверджує, що Ромні відповідальний за звільнення працівників і банкрутства деяких компаній, що належали Bain. Претендент на посаду президента вимагав від Обами вибачень за припущення, що він порушив закон, спотворивши свою роль у компанії Bain.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram