ГоловнаСвіт

Марокко прогнало сирійського посла

Дамаск вжив відповідні заходи.

Марокко прогнало сирійського посла
Фото: telegraf.by

У понеділок Марокко наказало сирійському послу Набі Ісмаїлу негайно покинути Королівство та закликало до демократичного переходу в Сирії.

Про це повідомляє Reuters 16 липня.

Дамаск вжив відповідних заходів, оголосивши марокканського посла Мохаммед Ікссасі персоною нон грата у відповідь на рішення Рабату про вигнання його посланця.

Раніше в понеділок у міжнародних колах поширилися чутки, що посол Сирії в Рабаті Набі Ісмаїл перейшов на бік сирійської опозиції. Сирійське посольство заперечує ці чутки, але відмовилося від подальших коментарів.

Міністерство закордонних справ Марокко не відразу пояснило причину свого рішення про вигнання Ізмаїла, але заявило, що ситуація в Сирії "не може залишатися такою, як є". МЗС також додав, що Марокко виступає за "ефективні та рішучі заходи для забезпечення політичного переходу до демократії, яка гарантує єдність Сирії, стабільність і регіональну безпеку, для досягнення прагнень братнього сирійського народу на гідність, свободу та розвиток".

Нагадаємо, що в травні США, Франція, Великобританія, Канада, Німеччина, Італія, Іспанія, Австралія, Болгарія, Швейцарія та інші країни узгоджено прогнали сирійських дипломатів зі своєї території у відповідь на вбивство 108 осіб у місті Хула. Майже половина загиблих були діти.

Алі Анузла, редактор незалежного інтернет-видання Lakome.com, сказав, що вигнавши сирійського посла, Рабат, можливо, прагне уникнути дипломатичної незручності, оскільки найближчим часом він проведе зустріч групи "Друзі Сирії". До групи входять противники Асада на Заході, в арабських країнах і Туреччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram