ГоловнаСвіт

Греція та Італія допомагали Сирії з комунікаційним обладнанням

Участь Заходу в підтримці режиму Асада визначили завдяки WikiLeaks.

Греція та Італія допомагали Сирії з комунікаційним обладнанням
Фото: EPA/UPG

Згідно з електронним листуванням сирійських чиновників, оприлюдненого сайтом політичних викриттів WikiLeaks, комунікаційним устаткуванням Сирію забезпечувала не тільки Італія, але і Греція.

Про це повідомляє АР 16 липня.

Нагадаємо, раніше The Guardian повідомила, що італійська компанія Selex Elsag протягом 2011 і 2012 років поставляла до Сирії комунікаційні технологї марки TETRA, які забезпечують закодованим і надійним зв'язком різні силові структури.

Документи, які стали доступні ЗМІ завдяки WikiLeaks, свідчать, що грецька компанія Intracom SA та італійська Selex Elsag витратили роки на будівництво комунікаційних мереж в Сирії, і забезпечували уряд тисячами рацій, радіосистемами для мотоциклів і авіаційними трансиверами, які використовуються в вертольотах.

Обидві компанії заперечують протизаконність своїх дій і підкреслюють, що підкорилися санкціям ЄС проти Сирії. Експерти кажуть, що діяльність компаній, імовірно, була законною. Однак, документи дають надзвичайно детальні подробиці про допомогу з комунікаціями, яку західні компанії надавали правлячому режиму Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram