ГоловнаСвіт

ООН: оборот транскордонної злочинності становить $ 870 млрд на рік

Усунення загрози є серйозною глобальною проблемою.

ООН: оборот транскордонної злочинності становить $ 870 млрд на рік
Фото: alternativenews.org

ООН заявила, що оборот транскордонної організованої злочинності становить близько $ 870 млрд у рік, що більш ніж у шість разів перевищує суму офіційної допомоги в цілях розвитку, й усунення цієї "загрози миру" є однією з найсерйозніших глобальних проблем.

Про це повідомляє Reuters 16 липня.

Управління ООН із наркотиків і злочинності (UNODC), яке нині запускає інформаційно-пропагандистську кампанію про розмір і вартість транскордонних злочинних мереж, заявило, що найприбутковішим бізнесом для злочинців є незаконний обіг наркотиків і контрафактної продукції.

"Мільйони жертв страждають щороку внаслідок діяльності організованих злочинних груп, число жертв торгівлі людьми становить 2,4 млн осіб", - ідеться в заяві УНП ООН.

У заяві також зазначено, що загальна цифра обороту транскордонної злочинності становить $ 870 млрд у рік, що це еквівалентно 1,5% від світового ВВП. УНП наголосило, що злочинні угруповання можуть дестабілізувати цілі регіони.

"Усунення цієї транснаціональної загрози є однією з найсерйозніших глобальних проблем міжнародного співтовариства", - заявив виконавчий директор УНП Юрій Федотов.

Він зазначив, що УНП уперше підготувало оцінку транснаціональної організованої злочинності, використовуючи внутрішні та зовнішні джерела. У доповіді УНП використовують дані Міжнародної організації праці (МОП) про торгівлю людьми, а також інформація про контрафактну продукцію, складена Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram