ГоловнаСвіт

Жінки вперше випередили чоловіків за рівнем IQ

Складність сучасного світу підштовхує людський мозок адаптуватися і змушує зростати інтелект, вважають дослідники.

Жінки вперше випередили чоловіків за рівнем IQ
Фото: news.zn.ua

Складність сучасного світу підштовхує наш мозок адаптуватися і змушує зростати наш IQ. Але сучасне життя, схоже, більше вплинуло на жінок, ніж на чоловіків.

Останні дослідження на основі визначення IQ показали, що жінки почали випереджати чоловіків, пише Енріко Франческіні в матеріалі.

"Жінки - розумніші за чоловіків. Можливо, так було завжди, від Адама і Єви і далі, але в минулому їм не вдавалося повністю реалізувати свій потенціал. А можливо, вони стали такими останнім часом через стрес, пов'язаний з необхідністю поєднувати роботу і сім'ю, кар'єру і будинок. Як би там не було, вперше жінки показують кращі результати в тестах коефіцієнта розумового розвитку", - пише видання.

"Вплив сучасного життя на мозок жінок тільки починає відображатися", - стверджує Джеймс Флінн, авторитетний психолог, автор книги, в якій аналізується "випередження", здійснене жінками в цій сфері", - повідомляє автор статті.

"Ще в 80-ті роки професор Флінн встановив, що щонайменше в західних країнах результати тесту IQ в середньому зростають на три пункти кожні 10 років. Таким чином, кожна сучасна людина має перевершувати своїх дідів і прадідів за рівнем розумового розвитку на 30 пунктів.

"Складність сучасного світу підштовхує наш мозок адаптуватися і змушує зростати наш IQ", - упевнений професор. Але сучасне життя, схоже, більше вплинуло на жінок, ніж на чоловіків. У таких країнах, як Нова Зеландія, Естонія та Аргентина, в яких професор почав своє дослідження, жінки випередили чоловіків в плані IQ. Це важливий момент, оскільки в широкому масштабі таке відбувається вперше. "Протягом століть жіноча стать перебувала у невигідному становищі, піддавалася пригніченню. Але тепер, коли жінки стали незалежними, краще видно, чого вони варті", - говорить учений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram