ГоловнаСвіт

Іспанці виступають проти антикризового плану уряду

У Мадриді вібувається акція протесту.

Іспанці виступають проти антикризового плану уряду
Фото: EPA/UPG

Тисячі іспанців, які відгукнулися на заклик у соціальних мережах в інтернеті, вийшли на акцію протесту проти урядового антикризового плану, ухваленого минулого тижня.

Про це повідомляє Euronews 16 липня.

Стихійна акція протесту в Мадриді була організована за лічені години. Влада планує скоротити число держслужбовців і підняти ПДВ на 3%, щоб зекономити 64 млрд євро до 2014 року і закрити величезну дірку в держбюджеті.

"Руки вгору! Це грабіж серед білого дня", - скандують маніфестанти, багато з яких мають намір ночувати на вулиці і продовжувати протест і надалі.

У неділю обурені мешканці столиці зібралися біля будівлі, в якій розташована штаб-квартира правлячої Народної партії. Вони звинуватили прем'єр-міністра Маріано Рахо в тому, що він не дотримав своїх передвиборних обіцянок і обдурив народ.

"Іспанія переживає важкі часи, але масові звільнення держслужбовців не допоможуть виправити ситуацію. Всі повинні внести свою лепту. Тим, хто вкрав наші гроші, дарується податкова амністія, а нам ось уже втретє знижують зарплату!", - заявив пожежний, який взяв участь в акції протесту.

Безробітні становлять близько чверті працездатного населення Іспанії. Маніфестанти вважають, що скорочення робочих місць ще більше посилить ситуацію. Проте уряд вважає, що за допомогою жорстких антикризових заходів можна реанімувати іспанську економіку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram