ГоловнаСвіт

Кубанцям запропонували самостійно оцінити збиток від повені

Путін зустрівся з жителями Кримська.

Кубанцям запропонували самостійно оцінити збиток від повені

Президент Росії Володимир Путін запропонував створити ініціативну групу з мешканців Кримська, яка спільно з міською комісією оцінюватиме збиток, заподіяний повінню.

Таку заяву Путін зробив на зустрічі з жителями Кримська 15 липня, під час якої пролунали запитання про оцінку збитків.

За словами президента, мешканці постраждалих районів могли б разом із фахівцями брати участь в ухваленні рішень із приводу того, "що зноситься, що не зноситься, хто отримує яку компенсацію".

Раніше повідомляли, що на відновлення Кримська з федерального бюджету і бюджету Краснодарського краю виділять дев'ять мільярдів рублів. Жителям Кримська виплачують 10 тисяч рублів на негайні потреби, а також компенсацію за втрату майна. Ті, хто втратив усе майно, можуть претендувати на 150 тисяч рублів, а ті, хто частково - на 75 тисяч рублів. Для оцінки завданих збитків створено спеціальну комісію.

Відвідуючи Кримськ, Путін заявив, що вважає цілком можливим збільшити розмір компенсацій за втрату майна. Незалежно від кількості членів сім'ї, заявив президент РФ, кожен за втрачене майно має отримати по 160 тисяч рублів. Виплати, додав він, повинні одержати всі члени сім'ї, незалежно від наявності в них прописки і російського громадянства. Путін також заявив, що слід вивчити питання про виплату компенсації власникам автотранспорту, чиї машини не мали страхування КАСКО.

Зазначимо, адміністрація Кримського району (Росія) опублікувала список загиблих під час повені, яка сталася в ніч проти 7 липня.

Нагадаємо, паводок у ніч проти 7 липня затопив 7 200 житлових будинків у містах Геленджик, Кримськ і Новоросійськ, а також у кількох селищах Краснодарського краю. Було порушено системи енерго-, газо- і водопостачання, автомобільний і залізничний рух.

На місто Кримськ і сусідні станиці припав найсильніший удар стихії. За даними МНС Росії, унаслідок повені загинула 171 людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram