ГоловнаСвіт

Британський художник зробить з автомата твір мистецтва

Радянський інженер Михайло Калашников розробив АК-47 1947 року.

Британський художник зробить з автомата твір мистецтва
Фото: etoday.ru

Британський художник Демієн Херст перетворить автомат Калашникова на твір мистецтва. Яким саме буде твір Херста, наразі невідомо.

Роботу Херста презентуватимуть на виставці до міжнародного Дня миру, який відзначають 21 вересня. Ідея виставки належить фотографові Брену Сімондсону, який свого часу служив в Афганістані. Художники створюватимуть арт-об'єкти зі списаних рушниць, причому ця зброя, за задумом організатора виставки, повинна бути представлена як "зброя миру", а не війни.

Окрім Херста, свої роботи заекспонують ще 22 художники. Виставка проходитиме з 25 по 30 вересня в культурному центрі Інституту сучасного мистецтва (The Institute of Contemporary Arts - ICA) в Лондоні. Окрім виставки, до міжнародного Дня миру буде приурочено концерт Peace One Day на стадіоні "Вемблі", у якому візьмуть участь Елтон Джон і Джеймс Моррісон.

Радянський інженер Михайло Калашников розробив автомат АК-47 1947 року, в 1949-му його взяла на озброєння радянська армія. Згодом зброя Калашникова набула поширення в усьому світі.

Демієн Херст є одним з найдорожчих сучасних художників. Він здобув популярність завдяки своїм провокаційним роботам. Одна з найзнаменитіших його робіт - платиновий череп "Заради любові до Бога".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram