ГоловнаСвіт

У центрі Дамаска тривають запеклі бої, - правозахисники

Про загиблих і постраждалих наразі інформації не надходило.

У центрі Дамаска тривають запеклі бої, - правозахисники
Фото: EPA/UPG

Бої із застосуванням мінометів між армією Сирії та бойовиками антиурядових формувань тривали в неділю ввечері в кількох районах Дамаска, повідомляє агентство Франс Пресс із посиланням на базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини (OSDH).

"Регулярна армія обстрілює з мінометів безліч кварталів Дамаска. Такого інтенсивного обстрілу не було з початку конфлікту", - заявив у бесіді з агентством очільник OSDH Рамі Абдурахман. Про загиблих і постраждалих унаслідок сутичок наразі інформації не надходило.

У Сирії більш ніж рік не вщухають антиурядові протести, які переросли в збройну боротьбу опозиції з формуваннями силових структур країни. Повідомлення про нові збройні інциденти і нові жертви надходять регулярно, незважаючи на те, що із середини квітня, відповідно до плану спецпредставника ООН Кофі Аннана, у країні оголошено перемир'я, за дотриманням якого покликані стежити спостерігачі ООН.

За даними ООН, число жертв конфлікту в Сирії перевищило 12 тисяч осіб, близько 230 тисяч стали біженцями, близько мільйона потребують гуманітарної допомоги.

Сирійська влада заявляє, що в сутичках з озброєною опозицією загинули більш ніж 2,5 тисячі військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів Сирії, проти яких діють добре озброєні бойовики, а число жертв серед мирного населення перевищило 3,2 тисячі осіб.

Як повідомляли раніше, в Дамаску невідомі підірвали автобус з військовими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram