ГоловнаСвіт

У Новій Зеландії качці зробили металевий дзьоб

У центрі зазначили, що крижень продемонстрував дивовижну жагу до життя.

У Новій Зеландії качці зробили металевий дзьоб
Селезень Бики
Фото: ukranews.com

Новозеландські ветеринари допомогли крижневі, що залишився без нижньої частини дзьоба - відсутню частину тіла птахові замінили металевим протезом. Як пише Kapiti Observer, зараз птах перебуває у Веллінгтонському центрі допомоги пернатим і почувається добре. Її очікує життя у вольєрі разом з іншими побратимами, які через раніше отримані травми й ушкодження не змогли повернутися до життя в дикій природі.

Крижня, який отримав кличку Бікі, знайшли без нижньої частини дзьоба - ушкодження виявилося серйозним, птах мав труднощі з поглинанням їжі. Бікі забрали у ветеринарну клініку, де йому зробили шість операцій з прикріплення штучного дзьоба.

Новий дзьоб є рядом декількох металевих скоб, що з виду нагадують ті, які використовують у людській медицині для виправлення форми зубів. За словами представника центру допомоги птахам Крейга Шеперда, процедури коштували кілька сотень доларів, але ці витрати цілком виправдані - тепер, коли фахівці знають, як створити металевий дзьоб, вони можуть допомагати й іншим птахам, значно рідкіснішим за крижнів.

У центрі зазначили, що Бікі продемонстрував дивовижну жагу до життя, боровся з усіх сил і зумів вижити. Він не тільки не перестав їсти після операції, а й зумів набрати вагу. "Якби він не був таким борцем, його, радше за все, очікувала б евтаназія", - заявив Шеперд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram