ГоловнаСвіт

Nokia закриває офіси в Китаї

У червні компанія оголосила, що має намір скоротити 10 тис. співробітників по всьому світу.

Nokia закриває офіси в Китаї

Фінський виробник мобільних телефонів Nokia Corp. закриває регіональні відділення продажів у Китаї з одночасним скороченням персоналу та реорганізацією бізнесу.

Як повідомили сьогодні в представництві Nokia в Піднебесній, закриють офіси продажу в провінції Ченду і в Шанхаї. Скільки людей опиниться на вулиці, в Nokia не уточнюють. Проте є ймовірність, що звільнять не всіх, оскільки одночасно зі згортанням бізнесу в Ченду і Шанхаї заплановано розширити його в Пекіні та Гуанчжоу.

Бізнес Nokia в Піднебесній сильно та швидко просідає. За даними Analysys International, за підсумками I кварталу, Nokia займала 11% на ринку смартфонів країни, що на 20% нижче від значення минулого року, коли кожен третій проданий у КНР смартфон мав логотип Nokia.

У червні Nokia оголосила про те, що має намір скоротити 10 тис. співробітників по всьому світу через погіршення бізнесу і втрату позицій на ринку.

Nokia є одним зі світових лідерів у галузі мобільних комунікаційних технологій. Випускає мобільну апаратуру та розробляє програмне забезпечення для телефонів і КПК. Штат співробітників компанії перевищує 123 тис. осіб (включно зі співробітниками підрозділу Nokia Siemens Networks), причому значна їхня частина працює в галузі досліджень і розробок R&D (близько 30% усього персоналу). Продукцію компанії реалізують у 160 країнах. Чистий збиток Nokia за I квартал 2012 р. становив 929 млн євро порівняно з прибутком у 344 млн євро за аналогічний період рік тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram