ГоловнаСвіт

Німці придбали рекордну кількість футболок своєї збірної

Євро-2012 став для торгівлі більш успішним.

Німці придбали рекордну кількість футболок своєї збірної
Фото: live-football.ru

Німецькі торговці футбольною атрибутикою отримали рекордні прибутки завдяки чемпіонату Європи з футболу.

Німеччина залишила Євро-2012 в півфіналі, що, однак, не завадило німецьким торговцям спортивною атрибутикою отримати рекордні прибутки. Цього року вже продано продукції, пов'язаної з футболом, на 900 млн євро.

Як пише Spiegel, за час чемпіонату вболівальники придбали 250 000 фірмових футболок збірної Німеччини. Голова найбільшої мережі спортивних магазинів Intersport Франц Юлен повідомив, що продажі під час чемпіонатів Європи та світу завжди дають на 5-15% більше прибутку, ніж зазвичай, але цей рік став рекордним для індустрії.

Євро-2012 став для торгівлі більш успішним, ніж для німецької футбольної команди, тому що цілих три великих європейських країн, що мають безліч уболівальників, - Німеччина, Італія та Іспанія - дійшли до півфіналу.

А ось Олімпійські ігри зазвичай не дають такого ефекту, адже небагато видів спорту викликають такий самий ажіотаж, як футбол. Навіть якщо німецький плавець виграє в Лондоні три золоті медалі, Юлен сумнівається, що продажі плавок з символікою олімпійської збірної Німеччини зростуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram