ГоловнаСвіт

Ефіопський суд засудив відомого блогера до 18 років в'язниці

Представників ЗМІ звинувачують в антиурядовій змові.

Ефіопський суд засудив відомого блогера до 18 років в'язниці

Ефіопський суд в п'ятницю засудив відомого блогера Ескіндера Негу до 18 років в'язниці, а також п'ятьох інших журналістів до тюремного ув'язнення терміном від 8 років до довічного за участь у змові з бунтівниками з метою повалення уряду Ефіопії.

Про це повідомляє Reuters 13 липня.

Письменник-дисидент Ескіндер Нега був одним з 24 ефіопів, які були засуджені минулого місяця за змову з повстанцями з метою повалення уряду. Це третя така справа за останні шість місяців за участю представників засобів масової інформації.

"Суд виніс вирок, який відповідає звинуваченням", - заявив головуючий суддя Ендешав Адане.

Двох журналістів засудили до 14 років в'язниці за аналогічним звинуваченням в лютому, через два місяці після того, як двох шведських журналістів посадили у в'язницю на 11 років за незаконний в'їзд до Ефіопії і за пособництво повстанським групам. Amnesty International і інші правозахисні групи говорять, що більше ніж 150 опозиційних політиків і прихильників були заарештовані минулого року за звинуваченням у тероризмі.

Критики вказують на закон з боротьби з тероризмом, який ухвалено після декількох вибухів 2009 року, який свідчить, що будь-який спійманого на публікації інформації, яка спонукає читачів вчиняти терористичні акти, може бути ув'язнено у в'язницю строком від 10 до 20 років. За даними Комітету із захисту журналістів, звинувачення пред'явили більш ніж 10 журналістам. Комітет каже, що скоро Ефіопія замінить Еритрею в якості африканської країни з найбільшою кількістю журналістів за ґратами.

Аддіс-Абеба стверджує, що заарештування журналістів не має нічого спільного з їх публікаціями і політичною приналежністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram