ГоловнаСвіт

Росія закликає Аннана активніше співпрацювати з сирійською опозицією

Міжнародний посланець відвідає Москву в понеділок.

Росія закликає Аннана активніше співпрацювати з сирійською опозицією
архивное фото
Фото: http://ria.ru

Заступник міністра закордонних справ РФ Геннадій Гатілов заявив, що Росія хоче, щоб спецпосланець ООН Кофі Аннан активніше співпрацював з сирійською опозицією, і буде закликати його зробити це під час візиту в Москву.

Про це повідомляє "Інтерфакс" 13 липня.

"Ми, чесно кажучи, не бачимо, що наші партнери готові таким самим активним чином (як Росія - ІФ) працювати з опозицією, та й Кофі Аннан є головним посередником у цьому процесі. На жаль, наразі ми не бачимо жодних практичних результатів його контактів і контактів його команди з опозицією", - заявив Гатілов.

Він також сказав, що приймаючи Аннана в Москві на початку наступного тижня, Росія має намір підтвердити "політичну підтримку його зусиллям і розробленому ним плану політико-дипломатичного врегулювання кризи в Сирії".

"Ми як і раніше переконані, що цей план є єдиною життєздатною платформою рішення внутрішньоросійських проблем, який було потім підтверджено і він отримав розвиток в женевському комюніке від 30 червня", - зазначив заступник міністра.

РИА Новости, з посиланням на агентство іноземних джерел міністерства, повідомляє, що спецпредставник ООН Кофі Аннан відвідає Москву в понеділок для переговорів з приводу конфлікту в Сирії.

"Обговорюватиметься нинішній стан справ в Сирії і перспективи (мирного) врегулювання будуть обговорюватися", - сказало джерело та додало, що Аннан зустрінеться з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram