ГоловнаСвіт

Владу Сирії звинуватили в черговій різанині

Кількість жертв трагедії може перевищувати 200 осіб.

Владу Сирії звинуватили в черговій різанині
Фото: www.arms-expo.ru

Активісти сирійської опозиції заявили, що урядові війська влаштували чергове масове вбивство мирних громадян. За неперевіреними даними, кількість жертв трагедії може перевищувати 200 осіб.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на представників сирійської опозиції.

За даними опозиціонерів, у четвер, 12 липня, сили, лояльні до президента Сирії Башара Асада, атакували селище Тремсех в провінції Хама в центральній частині країни. Тремсех обстріляли артилерія, вертольоти і танки, після чого в селище увійшли загони партизанів, які підтримують Башара Асада, і влаштували різанину.

Представники правозахисної організації Syrian Observatory of Human Rights, повідомляє Agence France-Presse, оцінили кількість убитих приблизно в 100 осіб.

Останнім часом опозиція і правозахисники не вперше повідомляють про масштабні атаки лояльних до Асада сил на мирних жителів. Зокрема, 25 травня місто Хула зазнало артилерійського обстрілу, внаслідок чого було вбито більш ніж 100 осіб. 6 червня повідомляли про атаку урядових військ на селище Аль-Кубейр в провінції Хама, яка обернулася загибеллю більш ніж 80 осіб.

Сирійська влада послідовно спростовує повідомлення про масові вбивства мирних жителів, заявляючи, що в зазначених випадках армія проводить спецоперації проти "банд терористів".

Протистояння між прихильниками і противниками Башара Асада в Сирії триває з березня 2011 року; у червні 2012 року представники ООН офіційно визнали те, що відбувається в країні, громадянською війною. Дотепер жертвами конфлікту, за даними правозахисних організацій, стали понад 17 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram