ГоловнаСвіт

Російських фанатів депортували з Польщі

За ґратами вболівальники провели близько місяця, включно з попереднім ув'язненням.

Російських фанатів депортували з Польщі
Российские фанаты на Евро-2012 в Польше
Фото: Lenta.ru

Російських уболівальників Дмитра Абрамова і Павла Лепіхова, засуджених за хуліганство під час Євро-2012, у середу, 11 липня, депортували з Польщі.

Польські прикордонники, розповів співрозмовник агентства, доправили засуджених до моста через Буг, яким проходить польсько-білоруський кордон. Там уболівальники, які провели місяць у польській в'язниці, пересіли в машину російського дипломата, який доправить їх у Брест, звідки вони, як заплановано, вирушать до Москви поїздом.

Польські суди засудили Абрамова і Лепіхова до трьох місяців позбавлення волі, за ґратами вони провели близько місяця, включно з попереднім ув'язненням. 10 липня польський апеляційний суд замінив їм реальний термін ув'язнення на умовний з випробувальним терміном у три роки. Після цього Абрамова і Лепіхова на підставі клопотання польської прикордонної служби видворили з країни. Протягом найближчих п'яти років їм заборонено в'їзд на територію Польщі й інших країн, що входять у Шенгенську угоду.

В ув'язненні в Польщі залишається лише один російський уболівальник - Віктор Єрьомін, засуджений до двох місяців позбавлення волі. 10 липня апеляційний суд залишив чинним вирок Єрьоміну.

Сутички між російськими та польськими вболівальниками відбулися у Варшаві 12 червня - перед матчем збірних РФ і Польщі. Правоохоронні органи затримали близько 200 осіб - і громадян Польщі, і росіян. Більшість незабаром було відпущено. Деякі росіяни отримали умовні терміни або штрафи за бійки чи використання фаєрів на стадіонах.

До початку липня за ґратами залишалися семеро росіян - четверо з них чекали на суд, ще троє - Абрамов, Лепіхов і Єрьомін - відбували покарання. 3 липня чотирьох уболівальників, які чекали на суд, звільнили з-під варти після того, як російські дипломати надали гарантії того, що росіяни за потреби з'являться, аби дати свідчення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram