ГоловнаСвіт

У Пакистані бойовики напали на поліцейську казарму

Талібан звинувачує тюремників у поганому поводженні з ув'язненими.

За словами очевидців, бойовики в масках штурмували поліцейську казарму в столиці провінції Пенджаб, місті Лахор, на сході Пакистану, внаслідок чого загинули дев'ятеро курсантів поліції.

Про це повідомляє Reuters 12 липня.

Пакистанські таліби взяли на себе відповідальність за напад і поклялися пролити більше крові в регіоні.

Начальник міської поліції в Лахорі Аслам Тарін сказав, що ще троє поліцейських отримали поранення.

"Приблизно о 06:00 ранку озброєні люди в масках на трьох мотоциклах увірвалися в будинок і відкрили вогонь. Жертви були стажистами в Тюремній академії Пенджаба", - розповів Тарін.

Усі загиблі кадети були з північно-західної провінції Хайбер-Пахтунхва, яка розташована неподалік від кордону з Афганістаном. Представник руху Талібан Еснанулла Есан заявив, що напад було скоєно у зв'язку з тим, що поліція з цього регіону погано ставиться до затриманих талібів.

"Ми шукали їх протягом тривалого часу, оскільки їх ставлення до наших людей у тюрмах дуже нелюдське й образливе", - сказав Есан.

Нагадаємо, в понеділок бойовики відкрили вогонь по військовому табору в східному Пакистані, приблизно за 100 км на північ від Лахора. Внаслідок нападу загинули шестеро солдатів і поліцейський. Пакистанські таліби також узяли на себе відповідальність за цей напад.

Подібні напади є більш поширеними на північному заході Пакистану, де проживає кілька груп бойовиків, у тому числі таліби, але рідко відбуваються в Пенджабі. Деякі екстремістські угруповання є в південній частині провінції, але раніше не нападали на сили безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram