ГоловнаСвіт

Ми не можемо виграти війну в Афганістані, - командир талібів

Представник Талібану вважає "Аль-Каїду" чумою.

Ми не можемо виграти війну в Афганістані, - командир талібів

Високопоставлений командир Талібану заявив, що повстанці не можуть виграти війну в Афганістані, та визнав необхідність укласти угоду з іншими політичними силами в країні.

Про це повідомляє The Guardian 11 липня.

У разюче відвертому інтерв'ю британському журналу New Statesman, командир талібів під ім'ям Малвлі, якого описують як ветерана талібів, довірена особа керівництва Талібану і колишній в'язень Гуантанамо, дистанціює талібів і бойовиків "Аль-Каїди".

"Принаймні 70% талібів зляться на "Аль-Каїду". Наші люди вважають, що "Аль-Каїда - це чума, яку було послано нам із небес. Чесно кажучи, я був звільнений після смерті Усами (бін Ладена). Завдяки його політиці, він знищив Афганістан. Якби він дійсно вірив у джихад, то відправився б до Саудівської Аравії і робив би джихад там, а не руйнував би нашу країну", - розповів командир.

"Це в характері війни, що обидві сторони мріють про перемогу. Але баланс сил в афганському конфлікті очевидний. Стороні талібів потрібно якийсь божественне втручання, щоб перемогти в цій війні", - підкреслив Малвлі.

Командир талібів також зазначив: "Захоплення Кабула Талібаном є віддаленою перспективою. Будь-який лідер талібів, який вважає, що зможе захопити Кабул, робить серйозну помилку. Однак керівництво (Талібану) знає, що він не може дозволити собі визнати цю слабкість. Це підірве моральний дух талібів. Керівництво знає правду - таліби не можуть перемогти силу, з якою вони стикаються".

"Якщо таліби не можуть стати національною владою, вони повинні функціонувати як організована партія в країні", - резюмував Малвлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram