ГоловнаСвіт

Берлусконі закликають брати участь у парламентських виборах

Екс-прем'єр намагається відновити колишню популярність.

Берлусконі закликають брати участь у парламентських виборах
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар правоцентристської партії колишнього прем'єр-міністра Сильвіо Берлусконі "Народ свободи" Анджеліно Альфано заявив, що Берлусконі повинен узяти участь у парламентських виборах в Італії наступного року.

Про це повідомляє Reuters 11 липня.

Заява партійного секретаря є ознакою того, що екс-прем'єр справді готовий повернутися в політику.

Нагадаємо, 26 червня Берлусконі заявив, що в майбутньому готовий зайняти крісло міністра економіки країни.

"Існує потужний рух на підтримку Берлусконі. Так, багато людей просять його брати участь (у виборах), і я серед них", - заявив Альфано в кулуарах щорічної конференції банківської асоціації ABI.

"Той, хто керував (країною) в такий складний час, той, хто проклав такий шлях для технократичного уряду, ні разу не програвши в парламенті й не програвши вибори ... думаю, що для нього правильно і законно вимагати рішення італійського народу" , - зазначив партійний секретар.

Берлусконі пішов у відставку внаслідок серйозної політичної кризи в листопаді 2011 року. На зміну кабінету Берлусконі прийшов новий уряд на чолі з Маріо Монті.

Незважаючи на те, що Берлусконі не судитимуть за звинуваченням в ухиленні від сплати податків, йому все ще висувають звинувачення в сексуальному зв'язку з неповнолітньою повією, а також зловживанні владою та порушення державної таємниці.

Хоча партія Берлусконі "Народ свободи" програла на місцевих виборах у травні й упродовж останнього часу розгубила багатьох прихильників, екс-прем'єр у спробі повернути собі популярність усе більше орієнтується на проблеми євро.

20 червня Берлусконі сказав, що Італія має розглянути можливість виходу з єврозони, якщо Німеччина не погодиться, щоб Європейський центральний банк виступив гарантом державного боргу Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram