ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція не бачить змін у позиції Росії

"Сирійці повинні самі визначати свою долю", - Лавров.

Сирійська опозиція не бачить змін у позиції Росії
Фото: EPA/UPG

Сирійська опозиційна група "Сирійський національна рада" (СНС) в середу заявила, що після переговорів із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим вона не бачить "ніяких змін" у позиції Москви щодо міжнародного втручання в Сирії.

Про це повідомляє АР 11 липня.

Делегація СНС зустрілася з Лавровим, аби підштовхнути Росію підтримати повалення сирійського президента, як частину політичного переходу в Сирії. Сирійська делегація сподівається, що уряд Росії вступить у нову фазу співпраці з опозицією.

Лідер групи Абдель Бассета Сіда закликав ООН до втручання, щоб покласти край насильству. За словами активістів опозиції, більш ніж 17 тисяч осіб було вбито з моменту початку антиурядового повстання в березні 2011 року.

Росія виступає проти міжнародного втручання. Поряд із Китаєм, вона двічі заблокувала резолюцію ООН щодо Сирії. Хоча Росія заявляє, що не підтримує президента Сирії Башара Асада, вона наполягає на тому, що будь-який політичний перехід повинен бути погоджений урядом Асада й опозицією.

Після зустрічі з делегацією Лавров сказав: "Сирійці повинні самі визначати свою долю". Він також висловив сподівання, що всі сирійські опозиційні групи об'єднаються, щоб вступити в діалог із діючою владою.

Незважаючи на те, що в понеділок Росія заявила, що не постачає озброєння режиму Асада, у вівторок РФ скерувала 11 військових кораблів у Середземне море. Деякі з суден пришвартувалися в сирійському порту Тартус, де розташована експлуатаційна база Росії. ВФ також заявила, що кораблі візьмуть участь у військових навчаннях. Однак експерти вважають, що присутність флотилії продемонструє військовий потенціал Росії в цьому регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram