ГоловнаСвіт

Для ведучого Першого каналу випуск з критикою на адресу України став останнім

Сюжет про ухвалення "мовного" закону спровокував скандал в українсько-російських відносинах.

Для ведучого Першого каналу випуск з критикою на адресу України став останнім
Фото: rutube.ru

Телеведучий і керівник недільної інформаційно-аналітичної програми "Недільний час" на російському державному Першому каналі Петро Толстой залишився без роботи.

Сюжет на російському Першому каналі спровокував скандал в українсько-російських відносинах. У програмі "Недільний час" ведучий, розповідаючи про ухвалення в Україні мовного закону, повідомив про проведену в країні "насильницьку українізацію", пише "Коммерсант-Украина".

"У країні, де живе більше ніж 20 мільйонів росіян, примусово всюди насаджувалася українська мова та перекручувалася російська історія, прищеплювалася брехня про геноцид українців і про героїзм бандерівців", - йдеться в сюжеті Першого каналу.

У відповідь МЗС України закликало іноземних журналістів до виваженості у підготовці сюжетів про Україну.

Для Толстого випуск з критикою на адресу України став останнім - він звільнився.

З понеділка Толстой більше не є співробітником каналу. Про запуск програми в новому форматі пан Толстой повідомив наприкінці "Недільного часу", відзначивши, що наступного сезону її буде робити нова команда.

За словами Толстого, його подальша діяльність, найімовірніше, таки буде пов'язана саме з журналістикою. Водночас він не виключає, що буде працювати не тільки на телебаченні.

"Є багато занять, в тому числі і моя діяльність у Громадській палаті", - додав Толстой.

На питання, кого він бачить як ведучого "Недільного часу" замість себе, Толстой відповів, що це "або Познер, або Ургант". "Але це моя приватна думка", - підкреслив телеведучий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram