ГоловнаСвіт

У поліцейській академії Ємену прогримів вибух

Є жертви.

У поліцейській академії Ємену прогримів вибух
Фото: EPA/UPG

Принаймні 22 особи загинули внаслідок сильного вибуху в поліцейській академії в столиці Ємену - Сані.

Про це повідомляє Reuters 11 липня.

Поліція на місці події сказала, що вибух стався в той час, як курсанти виходили з академії після закінчення занять. Поліція також вважає, що це черговий напад терориста-смертника. Медики зазначають, що внаслідок вибуху кілька десятків курсантів отримали поранення.

Нагадаємо, в травні терорист-смертник у військовій формі вдарив у серце військового відомства Ємену: під час репетиції військового параду в Сані загинуло понад 90 осіб. Відповідальність за напад узяло на себе угруповання "Ансар аль-шаріат", що є філією "Аль-Каїди" на Аравійському півострові (АКАП), яку США називають "найнебезпечнішою франшизою" міжнародної терористичної організації.

Ісламістські бойовики з "Ансар аль-шаріат" пообіцяли вести боротьбу з урядом після того, як єменська армія за підтримки США вигнала їх із фортець, які вони захопили під час протестів проти правління колишнього президента Алі Абдалли Салеха. У свою чергу, президент Ємену Абд аль-Рахман Мансур аль-Хаді, який вступив на посаду в лютому цього року після передачі влади за посередництва Саудівської Аравії і з благословення Вашингтона, поклявся викорінити єменську філію "Аль-Каїди".

Напади бойовиків після нещодавнього наступу урядових військ доводять, що бойовики, як і раніше, становлять серйозну загрозу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram