ГоловнаСвіт

В Іраку вибухнув автобус

Є жертви.

В Іраку вибухнув автобус
архивное фото
Фото: EPA/UPG

В Іраку, в результаті вибуху бомби в автобусі, загинули три людини, 14 осіб отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters 10 липня з посиланням на поліцію.

Поліція каже, що вибух стався в Садр-сіті, шиїтському районі на північному сході Багдада. Нова атака на шиїтів викликає побоювання з приводу повернення до міжконфесійного насильства в Іраку.

Міжнародний посередник Кофі Аннан, який прибув до Іраку з робочим візитом, перебуває в окремій, добре укріпленій частині столиці для переговорів з прем'єр-міністром Іраку Нурі аль-Малікі щодо ситуації в Сирії.

Незважаючи на те, що в цілому насильство в Іраку скоротилося з моменту свого піку в 2006-2007 роках, сунітські ісламістські повстанці, пов'язані з "Аль-Каїдою", продовжують нападати на шиїтську більшість населення країни, намагаючись розпалити релігійний конфлікт. Минулого місяця щонайменше 237 осіб було вбито і 603 поранено в результаті нападів, що робить його одним з найкривавіших місяців відтоді, як американські війська були виведені з Іраку наприкінці минулого року.

Зростаюча кількість жертв серед шиїтів загрожує зірвати угоду з розділення влади між шиїтським, сунітським і курдським блоками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram