ГоловнаСвіт

Італійську автомобільну марку De Tomaso визнали банкрутом

Легендарний італійський виробник випускав спортивні машини з 1963 по 2004 рік.

Італійську автомобільну марку De Tomaso визнали банкрутом
De Tomaso Deauville
Фото: motor.ru

Суд у справах про неспроможність італійського міста Ліворно визнав автовиробника De Tomaso банкрутом.

Легендарна італійська марка De Tomaso випускала спортивні автомобілі з 1963 по 2004 рік, коли її було визнано банкрутом. У березні минулого року на моторшоу в Женеві відбувся перезапуск бренду, ініціатором якого став бізнесмен Жан Маріо Россиньоло, котрий у різний час очолював компанії Lancia, Telecom Italia і Zanussi. На автосалоні було представлено прототип повнопривідного кросовера під назвою Deauville, розроблений ательє Pininfarina.

Спочатку передбачали, що серійний випуск першої моделі відродженої марки De Tomaso почнеться в поточному році. Кросовер мали б оснащувати 300-потужним турбодвигуном V6 об'ємом 2,8 літра і з 550-потужною "вісімкою". Однак компанія зіштовхнулася із серйозними фінансовими труднощами і протягом декількох місяців не могла виплатити зарплату своїм співробітникам.

Пізніше стало відомо, що права на виробництво моделі Deauville було продано китайцям, а контрольний пакет акцій De Tomaso дістався італійській компанії Car Luxury Investment, що належить китайській інвестиційній групі Hotyork. Як раніше заявляли представники Hotyork, інвестори мали намір зберегти всі робочі місця De Tomaso і запустити виробництво автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram