ГоловнаСвіт

Саудівська принцеса попросила притулку у Великобританії

Принцеса просить притулку через напружені стосунки всередині королівської сім'ї

Саудівська принцеса попросила притулку у Великобританії
Фото: middle-east-online.com/

Саудівська принцеса Сара бинт Талал бін Абдель-Азіз (Sara bint Talal bin Abdulaziz) попросила політичного притулку в Великобританії. Про це в суботу, 7 липня, пише The Daily Telegraph.

На думку 38-річної принцеси, яка проживає у Великобританії, на батьківщині її життя може наразитися на небезпеку. Сара бинт Талал бін Абдель-Азіз не приховує, що просить притулку через напружені стосунки всередині королівської родини. Принцеса заявляє, що її піддавали образам із боку саудівської влади, а її рахунки було "заморожено".

Сара бинт Талал бін Абдель-Азіз живе у Великобританії з 2007 року - відтоді, як посварилася зі своїм батьком принцом Талалом бін Абдель-Азізом. Причин сварки не називають. Імовірно, принцеса Сара викликала невдоволення свого батька через те, що підтримувала його суперника, спадкоємного принца Найєфа бін Абдель-Азіза аль-Сауда. Наприкінці червня 2012 року він помер, і принцеса залишилася без упливового покровителя.

Крім того, принцеса судиться зі своїм старшим братом за спадщину покійної матері, що становить 325 мільйонів фунтів стерлінгів. Саудівська влада просить її повернутися і відстоювати свої права на батьківщині замість того, щоб висловлювати невдоволення за кордоном. Принцеса заявляє, що представники саудівської влади вже підготували план її викрадення.

Принцеса та її адвокати сповістили міністерство закордонних справ Великобританії про намір просити притулку в п'ятницю, 6 липня. Тепер співробітникам міністерства належить перевірити, чи відповідають дійсності заяви принцеси Сари.

Сарі бинт Талал бін Абдель-Азіз може загрожувати депортація, коли закінчиться термін її британської візи. Два роки тому завершився термін її саудівського паспорта, а посольство Саудівської Аравії відмовилося видати їй новий.

Наразі саудівська принцеса та її четверо дітей займають кілька кімнат у п'ятизірковому готелі в Лондоні. Джерело доходу Сари бинт Талал бін Абдель-Азіз невідоме.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram