ГоловнаСвіт

Марін Ле Пен назвали "маленькою буржуазною дівчинкою"

Засновник французького Національного фронту розкритикував свою дочку, нинішнього лідера партії.

Марін Ле Пен назвали "маленькою буржуазною дівчинкою"
Жан-Мари и Марин Ле Пен
Фото: Lenta.ru

Засновник французького Національного фронту Жан-Марі Ле Пен назвав свою дочку Марін, нинішнього лідера партії, "маленькою буржуазною дівчинкою".

Політик пояснив, що коли він очолював Національний фронт, французи вважали його мало не дияволом. Ставлення до партії з приходом Марін Ле Пен змінилося, оскільки вона жінка. "Я - людина народу. Я з родини селян і моряків. Я був офіцером парашутного полку... У мене, м'яко кажучи, було дуже суворе життя. Моя донька, що б вона не казала, - маленька буржуазна дівчинка", - сказав Ле Пен.

Він розкритикував прагнення Марін Ле Пен показати, що вона враховує інтереси пересічних французьких сімей, а також її внутрішньопартійну політику. "Стратегія Маріин - дати нашим противникам якомога менше можливостей атакувати нас, - сказав засновник Національного фронту. - Наприклад, вона усунула від діяльності всіх цих відважних і енергійних активістів, на яких звертали увагу через поголені голови".

Марін Ле Пен очолила ультраправий Національний фронт у січні 2011 року. Відтоді вона безуспішно виставляла свою кандидатуру на президентських і парламентських виборах, в обох випадках програвши соціалістам. Потрапити до парламенту вдалося її доньці Маріон Марешаль-Ле Пен, яка також належить до Національного фронту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram