ГоловнаСвіт

Благодійна організація міняє старі телефони на їжу для дітей

За оцінками організаторів, на руках у британців до 15 мільйонів непотрібних пристроїв.

Благодійна організація міняє старі телефони на їжу для дітей
Логотип программы Mobiles for Meals
Фото: Lenta.ru

Лондонська добродійна організація Kids Company спільно із сайтом Netmums запустила програму Mobiles for Meals.

У рамках програми жителям Великобританії пропонують здати старий мобільний телефон у салони операторів T-Mobile і Orange. Там колишньому власникові видадуть чек, а належні за пристрій гроші перекажуть на рахунок Kids Company. Кошти буде витрачено на закупівлю їжі для дітей з малозабезпечених сімей. Крім того, старий телефон можна відправити в організацію поштою.

У програмі можуть брати участь апарати будь-якого року випуску і будь-якої моделі, зокрема і в непрацездатному стані або із зовнішніми чи внутрішніми ушкодженнями.

За оцінками організаторів, на руках у британців до 15 мільйонів непотрібних телефонів. За кожен телефон можна виручити від п'яти до ста і більше фунтів стерлінгів.

Харчування дітей організовують у лондонських центрах Kids Company. Зараз їх відвідують 17 тисяч дітей, середній вік яких становить десять років. З них 18% дітей виховуються в сім'ях, які живуть за межею бідності.

Оператори T-Mobile і Orange мають власні програми утилізації старих мобільних апаратів. Згідно з калькулятором на сайті Orange, за восьмигігабайтний iPhone 3G можна виручити до 52 фунтів, а за HTC Desire - до 50 фунтів. За Nokia 3310 грошової компенсації не пропонують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram