ГоловнаСвіт

У Великобританії за підозрою в тероризмі заарештовано 7 осіб

Британська поліція готується до активізації екстремістських груп перед Олімпійськими іграми.

У Великобританії за підозрою в тероризмі заарештовано 7 осіб
архивное фото
Фото: ru-newz.ru

У Великобританії сім осіб заарештовано за підозрою в скоєнні терористичних злочинів після того, як під час звичайного обшуку автомобіля було знайдено зброю.

Про це повідомляє АР 6 липня.

Поліція Уест-Мідлендс зазначає, що немає жодних підстав припускати, що метою підозрюваних була Олімпіада, яка розпочнеться в Лондоні 27 липня.

Нагадаємо, раніше лондонська поліція заарештувала підозрюваних у тероризмі.

Арешт було здійснено після того, як 30 червня поліція зупинила та конфіскувала машину на автомагістралі M1 у Південному Йоркширі через відсутність страховки. За словами поліції, згодом в автомобілі було знайдено "вогнепальну зброю, наступальну зброю та інші матеріали", тому було ухвалено рішення знайти і заарештувати водія, пасажирів та інших підозрюваних. Поліція каже, що трьох підозрюваних заарештовано у вівторок, трьох інших у середу, одного в четвер. Чоловіків затримано за підозрою в підготовці або підбурюванні до актів тероризму. Їх допитали співробітники поліції, а в їхніх будинках провели обшуки.

Рівень тероризму в Великобританії нині оцінюють як "знчний" - третя найвища позначка за англійською п'ятибальною шкалою тероризму, а отже, існує можливість нападів під час Олімпіади-2012. Співробітники британської розвідки кажуть, що напередодні Олімпіади очікують збільшення активності екстремістських груп, проте досі не існує конкретної або можливої загрози, орієнтованої на ігри.

Британські сили безпеки перебувають у стані підвищеної готовності для реагування на будь-які проблеми, пов'язані з Олімпіадою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram