ГоловнаСвіт

"Друзі Сирії" закликають ООН посилити санкції проти Сирії

Група західних і арабських держав допоможе повстанцям.

"Друзі Сирії" закликають ООН посилити санкції проти Сирії
Фото: gazeta.ru

За підсумками зустрічі в Парижі група західних і арабських держав "Друзі Сирії" , які виступають проти правління президента Башара Асада в Сирії, закликала Раду Безпеки ООН вжити заходів для подолання кризи і застосувати "більш широкі та жорсткі" санкції проти Сирії.

Про це повідомляє Reuters 6 липня.

Міністри закордонних справ і високопоставлені дипломати з "Друзів Сирії", після ранкових переговорів у Парижі, вирішили "масово збільшити" допомогу сирійським повстанцям і надати їм засоби зв'язку.

Антиурядові групи, представлені на переговорах, були натхнені втечею сирійського генерала Манафа Тласа.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус підтвердив, що Тлас, який був другом Асада, вирушив у Париж, де проживає його батько - колишній міністр оборони Сирії Мустафа Тлас.

Британський міністр закордонних справ Вільям Хейг заявив, що країни, які не накладають санкції на уряд президента Сирії Башара аль-Асада, дозволяють убивствам "ефективно" тривати.

"Не можна залишатися осторонь. Якщо ви не застосовуєте санкції та ретельно їх не здійснюєте, то забезпечуєте режим Асада засобами, які використовують для вбивства сирійського народу", - резюмував Хейг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram