ГоловнаСвіт

Росія та Китай перешкоджають демократичним перетворенням у Сирії, - Клінтон

Держсекретар США обурена позицією захисників Асада.

Росія та Китай перешкоджають демократичним перетворенням у Сирії, - Клінтон
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Хілларі Клінтон у п'ятницю закликала світові держави показати Росії та Китаю, що їм доведеться заплатити певну ціну за перешкоджання прогресу демократичних перетворень в Сирії.

Про це повідомляє Reuters 6 липня.

"Відверто кажучи, замало просто прийти на зустріч "Друзів сирійського народу", тому що, я вам скажу якомога відвертіше, я не думаю, що Росія та Китай вважають, що вони платять якусь ціну взагалі, захищаючи режим Асада", - заявила Клінтон на зустрічі країн, що прагнуть прискорити відставку президента Сирії Башара аль-Асада.

"Єдине, що може змінити ситуацію, що склалася, це якщо всі країни, представлені тут, прямо і наполегливо дадуть зрозуміти, що Росія та Китай заплатять, оскільки вони стримують прогрес - блокуючи його - а це неприпустимо".

Нагадаємо, що сьогодні в Парижі триває зустріч групи "Друзі Сирії", яка підтримує антиурядове повстання в Сирії. Росія, яка є союзником Асада та перешкоджає зусиллям західних держав засудити або закликати Асада до відставки, вирішила не направляти свого представника на засідання групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram