ГоловнаСвіт

В Африці представили позашляховик за $6 тисяч

Автомобіль орієнтовано на бюджет середньої сім'ї з африканської глибинки.

В Африці представили позашляховик за $6 тисяч
Mobius Two
Фото: gazeta.ua

У африканських виробників свої уявлення про те, яким повинен бути бюджетний автомобіль: замість звичних в Європі доступних седанів компанія Mobius Motors планує продавати в Африці дешевий позашляховик. Передбачається, що його ціна не перевищуватиме $6 тис.

Компанія Mobius Motors оголосила про створення позашляховика, не тільки орієнтованого на бюджет середньої сім'ї з африканської глибинки, а й сконструйованого спеціально для середньостатистичних африканських доріг. Заявлено, що завдяки відмові від безлічі благ цивілізації вартість позашляховика вдалося утримати в межах $6 тис.

Так, автомобіль на ім'я Mobius Two позбавлено не тільки кондиціонера і аудіосистеми, а й віконного скла, за винятком лобового, і задніх дверей. Однак позашляховик забезпечено дорожнім просвітом в 350 мм і повним приводом, і він здатний перевозити до 500 кг або вісім пасажирів.

В основі силової структури кузова лежить трубчастий каркас, на який навішені кузовні панелі. Про те, який саме двигун використовували африканці, достовірної інформації немає, але, за деякими даними, Mobius Two приводиться в рух за допомогою чотирициліндрового мотора Toyota об'ємом 2 літри.

Продажі позашляховика повинні стартувати вже цього року, до того ж заявлена вартість новинки становить близько $6 тис.

Фото: gazeta.ua

Фото: gazeta.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram