ГоловнаСвіт

Швейцарія припинила експорт зброї в ОАЕ

У Сирії знайдено гранату швейцарського виробництва.

Швейцарія припинила експорт зброї в ОАЕ
Фото: dw.de

Швейцарія заявила, що заморозила експорт озброєнь в Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) після доповіді ЗМІ про швейцарську гранату, спочатку відправлену в країну Перської затоки, яку виявили згодом у Сирії.

Про це повідомляє Reuters 5 липня.

Уряд Швейцарії ухвалив рішення після того, як швейцарська газета опублікувала фотографію ручної гранати швейцарського виробника зброї RUAG. Згідно із ЗМІ, гранату знайшли в сирійському місті Мареа минулого місяця, незважаючи на те, що Швейцарія припинила експорт зброї до Сирії 1998 року. Фотографія занепокоїла уряд - він перейнявся кінцевим пунктом призначення зброї, яку експортує Швейцарія.

Уряд Швейцарії заявив, що, згідно з попередніми висновками, граната була частиною вантажу RUAG, що складається з 225 162 гранат, відправлених в ОАЕ 2003 року. У заяві швейцарського уряду також сказано, що у зв'язку зі сформованою ситуацією Державний секретаріат Швейцарії з економічних зв'язків (SECO) заморозив усі заявки на експорт озброєнь в ОАЕ і зажадав повернути ліцензії на постачання зброї, які вже були випущені, але ще не використані.

Швейцарський уряд заявив, що проведе розслідування, бо обставини справи залишаються незрозумілими.

"Зараз немає жодних доказів того, що швейцарські ручні гранати опинилися в Сирії. Утім, триває розслідування", - сказали в уряді.

Уряд ОАЕ ніяк не прокоментував ситуацію з гранатами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram