ГоловнаСвіт

У ВВС новий гендиректор

BBC Trust обирав із-поміж трьох кандидатів.

У ВВС новий гендиректор
Джордж Энтуисл
Фото: Lenta.ru

Новим генеральним директором британської корпорації ВВС стане керівник відділення BBC Vision Джордж Ентвісл. Про це стало відомо після засідання опікунської ради. На ВВС гендиректор також є президентом і головним редактором.

Нинішній очільник ВВС Марк Томпсон у березні 2012 року оголосив, що піде зі своєї посади відразу після завершення Олімпійських і Паралімпійських ігор у Лондоні. Після цього корпорація розпочала пошуки нового топ-менеджера. При цьому в BBC Trust вирішили, що наступний гендиректор не зможе отримувати таку саму велику зарплату, як Томпсон, який заробляв 671 тис. фунтів стерлінгів на рік. Джордж Ентвісл погодився на зарплату в 450 тисяч фунтів.

Раніше газета The Guardian писала, що BBC Trust обирав з-поміж трьох кандидатів: операційного директора ВВС Керолін Томпсон, гендиректора британського медіа-регулятора Ofcom Еда Ричардса і Джорджа Ентвісла. Крім того, The Guardian писала, що, можливо, обговорювали й четвертого кандидата, але його імені не називали. Чому в підсумку обрано саме кандидатуру Ентвісла, наразі не уточнюють.

Марк Томпсон керував ВВС з 2004 року. Як наголошено в повідомленні самої корпорації, за цей час ВВС потрапила в кілька великих медіа-скандалів, зокрема з висвітленням ювілею королеви Єлизавети II. Водночас за Томпсона корпорація змогла запустити кілька нових продуктів, зокрема BBC iPlayer.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram