ГоловнаСвіт

Німці хочуть легалізувати наркотики і заборонити скотолозтво

Уряд Німеччини, співпрацюючи з пересічними громадянами, намагається поліпшити життя в країні.

Німці хочуть легалізувати наркотики і заборонити скотолозтво
Фото: novostimira.com.ua

Канцлер Німеччини Анґела Меркель витрачає значну частину свого часу, намагаючись вирішити кризу єврозони, але вживання наркотиків, захист тварин й інтерпретація історії є більш нагальними проблемами для деяких її співвітчизників.

Про це повідомляє Reuters 4 липня.

Більш ніж 152 тисячі німців проголосували он-лайн за легалізацію конопель - дослідження проведено в рамках стратегії Меркель зі зближення уряду Німеччини з народом.

Заборона сексуальних зносин із тваринами також виявилася важливим питанням. Більш ніж 93 тисячі німців проголосували за скасування закону, ухваленого 1969 року, який декриміналізує сексуальне насильство над тваринами.

Закон про геноцид виявився найбільш популярною пропозицією на урядовій інтернет-платформі. Майже 157 тисяч німців заявили, що хочуть, аби уряд ухвалив закон, який зробить незаконним заперечення того, що масові вбивства вірмен в Османській імперії майже сто років тому були геноцидом. Раніше такий закон уже намагалася ухвалити Франція. Меркель відхилила його, дискутуючи з деякими учасниками опитування, оскільки закон може вкрай негативно вплинути на відносини Німеччини з головним торговельним партнером в особі Туреччини.

Меркель також відхилила заклик до проведення більш критичної дискусії про іслам - це дражливе політичне питання в Німеччині, де проживає близько чотирьох мільйонів мусульман.

Канцлер Анґела Меркель, яка виросла в колишній комуністичній Східній Німеччині, тепло поставилася до пропозиції посадити дерева в містах і селищах по всій Німеччині як пам'ятку про об'єднання Німеччини.

Серед інших популярних пропозицій, зроблених в он-лайн-опитуванні, фігурує широка політична підтримка пологів удома і доступніше штучне запліднення.

Опитування є частиною постійної ініціативи уряду Німеччини під назвою "Діалог про майбутнє". Мета опитування полягає в тому, щоб з'ясувати, що пересічні німці думають про те, як поліпшити життя в Німеччині.

Нещодавній швидкий прогрес Піратської партії Німеччини, яка бореться за свободу в Інтернеті, наголосив на зростанні значення Інтернету в мобілізації громадян на підтримку німецьких політиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram