ГоловнаСвіт

Іран готовий знищити бази США в разі нападу

Революційна гвардія продовжує випробування ракет.

Іран готовий знищити бази США в разі нападу
архивное фото

Іран погрожує знищити військові бази США на Близькому Сході і націлитися на Ізраїль "за якісь хвилини" після можливих військових дій з їхнього боку, повідомляє Reuters.

Водночас Революційна гвардія Ірану вже третій день проводить випробувальні запуски балістичних ракет.

Ізраїль дав зрозуміти, що може напасти на Іран, якщо той не припинить розвиток своєї суперечливої ядерної програми. США також також обговорюють військові дії як останній засіб впливу на Іран, але закликають Ізраїль набратися терпіння. Крім того, 1 липня набули чинності нові санкції проти Ірану.

"Ці бази (США) розташовані в діапазоні дії наших ракет, а окуповані території (Ізраїль) також є гарними мішенями для нас", - заявив командувач аерокосмічного підрозділу Революційної гвардії Амір Алі Гаджи-заде.

Гаджи-заде сказав, що в межах досяжності балістичних ракет Ірану знаходяться 35 американських військових баз. Найбільш просунуті ракети можуть поцілити за 2000 км.

"Ми продумали заходи зі створення (своїх) баз і розгортання ракет для знищення всіх цих баз (США) в перші хвилини після нападу", - наголосив командувач.

Залишається довідатися, де Гаджи-заде отримав дані про бази США в регіоні. Військові об'єкти США на Близькому Сході розташовані в Бахрейні, Катарі, Об'єднаних Арабських Еміратах, Кувейті та Туреччині. Крім того, близько десяти баз є в Афганістані та Киргизстані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram