ГоловнаСвіт

Туреччина стала учасником кровопролиття в Сирії, - Асад

Відносини лідерів двох країн погіршуються.

Туреччина стала учасником кровопролиття в Сирії, - Асад
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Президент Сирії Башар Асад заявив в інтерв'ю турецькій газеті, що прем'єр-міністр Туреччини Таїп Ердоган зробив Туреччину частиною кровопролиття в Сирії, втрутившись у внутрішні справи Дамаска і надаючи технічну підтримку повстанцям.

Про це повідомляє Reuters 4 липня.

Асад також звинуватив турецького лідера в "лукавстві", посилаючись на спроби переконати Дамаск провести політичні реформи, ігноруючи при цьому вбивства та демократичні недоліки в арабських країнах Перської затоки.

"Зі своїм бажанням від самого початку втручатися в наші внутрішні справи, на жаль, у наступний період він зробив Туреччину учасником усіх кривавих діянь у Сирії", - цитує Асада газета Cumhuriyet.

"Туреччина надала терористам усі види матеріально-технічної підтримки, щоби вбивати наших людей", - заявив Асад.

Раніше Асад висловив жаль щодо того, що його війська збили турецький винищувач минулого місяця, повторивши офіційну позицію Сирії, яка полягає в тому, що війська не змогли встановити, кому належав збитий літак.

Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу дав інтерв'ю іншій турецькій газеті - Vatan, де назвав заяву Асада брехнею і сказав, що не вірить у щирість сирійського лідера.

Тоді як Захід, як і раніше, значною мірою тримається осторонь від Сирії, Туреччина за останні десятиліття налагодила тісні зв'язки зі своїм південним сусідом. Так, у Дамаску Ердоган звернувся до Асада "мій брате". Крім того, їх сфотографували під час зустрічі у вихідні.

Але оскільки президент Сирії продовжує ігнорувати турецькі заклики до стриманості щодо повстання проти його уряду та продовжує нападати на протестувальників, відносини лідерів двох держав погіршилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram