ГоловнаСвіт

Туреччина проводить переговори з ядерної проблеми Ірану

Технічні фахівці встановлять ступінь готовності до зустрічі на вищому рівні.

Туреччина проводить переговори з ядерної проблеми Ірану
Фото: motto.net.ua

Технічні фахівці зібралися в Туреччині для обговорення ядерної програми Ірану з метою вирішити, чи достатньо точок дотику, щоб повернутися до повноцінних переговорів.

Про це повідомляє AP 3 липня.

Зустріч у Стамбулі у вівторок проходить після трьох раундів ядерних переговорів між Іраном і шістьма світовими державами, серед яких США, Китай, Великобританія, Франція, Німеччина і Росія. Останні переговори з Тегераном завершилися в Москві два тижні тому. Країни-переговірники не досягли консенсусу. Попри це, Росія використовує м'якшу тактику, ніж західні країни. Вона виступає проти будь-яких нових санкцій проти Ірану та закликає Ізраїль не нападати на ядерні об'єкти країни.

США, Ізраїль та інші вважають, що Іран намагається створити ядерну зброю. Іран стверджує, що програма призначена винятково для мирних цілей, таких як виробництво енергії та медичні ізотопи.

США і ЄС ввели низку санкцій, щоб домогтися від Ірану відмови від програми збагачення урану. Іран визнає, що ці заходи негативно позначаються на економіці країни, але зазначає, що накопичив товари та валюту, щоб спробувати захистити економіку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram