ГоловнаСвіт

У Китаї заблокували доступ до агенства Bloomberg

Низка іноземних сайтів на території КНР обмежується проектом "Золотий щит".

У Китаї заблокували доступ до агенства Bloomberg
Си Цзиньпин
Фото: Lenta.ru

Китай заблокував доступ до веб-сайту агентства Bloomberg. Це сталося після того, як компанія в п'ятницю, 29 червня, опублікувала велику доповідь про багатомільйонні фінансові активи родичів Сі Цзіньпіна, заступника голови КНР. Сі Цзіньпіна вважають наступником Ху Цзіньтао, нинішнього глави держави.

У доповіді говориться, що сім'я Сі Цзіньпіна має статок, який включає в себе інвестиції в компанії з активами в 376 мільйонів доларів, 18% непрямих часток у компанії, що прцює в галузі рідкісноземельних металів, з активами в 1,73 мільярда доларів і 20 мільйонів доларів у технологічному холдингу. У доповіді наводяться офіційні документи.

У статті зазначається, що у Сі Цзіньпіна, його дружини і дочки не було помічено жодних активів і фінансових правопорушень. Більшість статку належить старшій сестрі Сі Цзіньпіна, її чоловікові та їх доньці.

Прес-секретар Bloomberg в Азії Беліна Тан заявила, що компанія пов'язує відключення сайту з доповіддю про фінансовий статок родичів Сі Цзіньпіна. Офіційні особи кількох відділів Міністерства промисловості та інформаційних технологій Китаю повідомили, що вони не несуть відповідальність за цензуру в інтернеті.

Доступ до низки іноземних сайтів з території Китаю обмежується в рамках проекту "Золотий щит". Веб-сторінки фільтруються за ключовими словами, які пов'язані з державною безпекою, а також за "чорним списком" адрес сайтів. Сайти, які знаходяться в самій КНР, проходять реєстрацію в міністерстві промисловості та інформаційних технологій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram