ГоловнаСвіт

Франція і Росія спільно розроблять бронемашину

Компанія Panhard веде з Москвою переговори про постачання бойових броньованих машин VBL, щоб оснастити ними Прикордонну службу ФСБ.

Франція і Росія спільно розроблять бронемашину
Panhard VBL
Фото: Lenta.ru

Росія і Франція через півтора року створять нову бронемашину. Про це заявив заступник директора "Рособоронекспорту" Ігор Севастьянов. "Зараз триває розробка якоїсь машини на французькій базі з російським озброєнням і з російською баштою. Напрацювання вже є, модель уже створено", - розповів він, не уточнивши подробиць спільного проекту.

У березні 2011 року повідомляли, що французька компанія Panhard веде з Росією переговори про постачання бойових броньованих машин VBL, щоб оснастити ними Прикордонну службу ФСБ Росії. Суму потенційної операції оцінювали у 200 мільйонів євро. Раніше придбанням VBL зацікавилося міністерство внутрішніх справ Росії, які планували купити одну бронемашину для порівняльних випробувань.

Тим часом у липні 2012 року Агентство оборонних закупівель Франції оголосило, що до кінця року французьким військам постачать перші бойові машини піхоти VBCI, розроблені спеціально для солдатів в екіпіруванні солдата майбутнього FELIN. У серпні 2009 року начальник генерального штабу збройних сил Росії Микола Макаров заявив, що міністерство оборони має намір закупити невелику кількість комплектів FELIN.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram