ГоловнаСвіт

Мурсі пообіцяв зробити Єгипет сучасною державою

Новообраний президент виголосив присягу.

Мурсі пообіцяв зробити Єгипет сучасною державою
Фото: http://scottnelson.photoshelter.com

Обраний президент Єгипту Мухаммед Мурсі виголосив присягу в суботу перед колегією Вищого конституційного суду Єгипту в Каїрі.

Колишній лідер політичного крила асоціації "Братів-мусульман" поклявся охороняти республіканський лад, суверенітет, незалежність, цілісність території Єгипту, пильнувати інтереси єгипетського народу, дотримуватися Конституції і законів.

Після присяги він пообіцяв забезпечити гарантії незалежності судової та законодавчої гілок влади в країні.

"Я зобов'язуюся гарантувати незалежність судової та законодавчої гілок влади одна від одної, а також від виконавчої влади", - сказав Мурсі.

Він також пообіцяв дотримуватися всіх рішень суду, перш за все - конституційного, який, за його словами, є головною складовою судової системи в країні.

"Єгипет віднині буде сучасною державою, що опирається на конституцію, сильною своїм народом, його історією та переконаннями", - сказав Мурсі.

Зазначимо в п'ятницю єгипетський президент символічно присягнув на площі Тахрір у центрі Каїра, де зібралися тисячі його прихильників.

Нагадаємо, кандидат від асоціації "Брати-мусульмани" Мухаммед Мурсі обраний на посаду президента Єгипту 52% голосів виборців. У своєму першому зверненні до нації Мурсі пообіцяв бути "президентом для всіх єгиптян".

Мурсі став першим президентом сучасного Єгипту, який не має за плечима військової кар'єри. Усі попередні лідери Арабської Республіки Єгипет, зокрема екс-президент Хосні Мубарак, були кадровими військовими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram