ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві запустили інтернет-карту паркувальних місць

Вартість в межах Бульварного кільця становитиме 50 рублів за годину.

У Москві запустили інтернет-карту паркувальних місць
Скриншон сайт parking.mos.ru
Фото: Lenta.ru

У Москві в п'ятницю, 29 липня, розпочав роботу інтернет-портал parking.mos.ru, присвячений столичним паркувальним місцям.

"Вся інформація про паркувальні місця, про зону дій знаків і багато іншого буде міститься на цьому сайті. Якщо у вас є сумніви, де зона для паркування дозволена, а де такої зони немає - ви можете дізнатися на сайті", - розповів Ліксутов агентству.

Раніше повідомляли про плани столичної влади запустити портал тільки 1 серпня. Створення інформаційного сайту приурочено з одного боку до посилення з 1 липня штрафів за неправильне паркування (в середньому до 1500 рублів в регіонах і до 3000 рублів в Москві і Санкт-Петербурзі), а з іншого боку - до введення з 2013 року обов'язкової оплати паркування в центрі Москви.

Перші платні парковкувальні місця в тестовому режимі запрацюють з листопада 2012 року на вулицях Петрівка і Каретний Ряд. Як очікується, вартість паркування в межах Бульварного кільця становитиме 50 рублів за годину.

Дізнатися про наявність вільних місць для паркування можна буде як на сайті parking.mos.ru, так і за допомогою супутникових навігаторів - на них влада обіцяла надсилати інформацію про найближчі паркувальні місця. Забронювати місце на підходящій парковці можна буде також і за SMS або за допомогою спеціального мобільного застосування. Розпочати роботу такі системи повинні до 2013 року.

Стежити за дотриманням правил паркування в Москві доручили автоматизованим системам "Паркон". Комплекси фотовідеофіксації, встановлені на автомобілях Ford Focus, курсують вулицями міста і надсилають інформацію про неправильно припарковані машини в ДІБДР. Потім порушник отримує повідомлення про штраф.

Крім великих штрафів з 1 липня порушників правил паркування чекає евакуація автомобіля. Водночас автомобілісту доведеться додатково оплатити послуги автонавантажувача і повну вартість зберігання затриманої машини на штрафмайданчику. Досі евакуація проводилася за рахунок бюджету, а штрафстоянку належало оплачувати тільки з другої доби зберігання машини. Втім, в Москві, як і в низці інших регіонів Росії, законодавчі норми про введення платної евакуації наразі не ухвалені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram