ГоловнаСвіт

Нова влада Єгипту обіцяє не позбавляти туристів спиртного

Під заборону також не потраплять і бікіні на пляжах.

Нова влада Єгипту обіцяє не позбавляти туристів спиртного
Фото: easyjet.com

Нова влада Єгипту, яка дотримується ісламістських поглядів, не має наміру вводити заборону на вживання іноземними туристами спиртного.

Про це, як пише "Российская газета", на прес-конференції розповів посол Єгипту в Росії Алаа Ельхадіді. Як запевнив дипломат, під заборону також не потраплять і бікіні на пляжах.

За словами Ельхадіді, Єгипет не має наміру вводити такі заходи, оскільки вони згубно позначаться на туристичній галузі. Доходи від неї, уточнив посол, становлять 12% єгипетського ВВП.

Як раніше писала The Daily Telegraph, заборонити вживання алкоголю і носіння бікіні, а також розділити пляжі на чоловічі і жіночі вимагали представники Партії свободи і справедливості - політичного крила руху "Брати-мусульмани". Новообраний Президент Єгипту Мохаммед Мурсі висувався в президенти саме від цієї організації. Втім, після обрання він відмовився від членства в "Братах-мусульманах", пообіцявши, що стане президентом для всіх єгиптян.

Єгипетська туристична влада до обіцянок ісламістів ввести обмеження для іноземців поставилася із сумнівом. Так, керівник Агентства з туризму Омайма ель-Хусейні в бесіді з The Daily Telegraph назвала слова "Братів-мусульман" "простою риторикою, метою якої є отримання більшого числа голосів".

2011 року, коли в Єгипті в результаті революції було повалено президента Хосні Мубарака, кількість іноземних туристів у цій країні впала на 25% порівняно з попереднім роком. 2012 року тенденція сповільнилася, але не повернулася назад: за перші місяці їх кількість знизилася на 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram