ГоловнаСвіт

У Кельні обрізання прирівняли до завдання тілесних ушкоджень

Центральна рада євреїв у Німеччині розкритикувала рішення суду.

У Кельні обрізання прирівняли до завдання тілесних ушкоджень
Фото: gazeta.ru

Кельнський окружний суд прирівняв обрізання до завдання тілесних ушкоджень.

Прецедентом стало рішення суду виправдати лікаря, який здійснив на прохання батьків операцію обрізання. Через кровотечу батьки хлопчика змушені були відвезти його до лікарні. Про цей випадок дізналася прокуратура. Проти лікаря порушили кримінальну справу, проте його виправдали.

Суд вирішив, що через невизначену правову ситуацію в нього могло виникнути враження, що його дії законні. Насправді ж обрізання хлопчиків із релігійних причин - на відміну від таких за медичними показаннями - в Німеччині не практикують.

"Вердикт суду не є обов'язковим для інших інстанцій, але може мати сигнальне значення", - зазначив професор із кримінального права Хольм Пуцко з Університету Пассау.

"Кельнському лікареві пощастило, але відтепер жоден медик не може стверджувати, що він не знав про відповідальність за таку операцію", - зазначив Пуцко.

Тим часом Центральна рада євреїв у Німеччині розкритикувала рішення, як "безпрецедентну і драматичну атаку на право самовизначення релігійних громад". Представники єврейської громади послалися на тисячолітню традицію обрізань, що є невід'ємною частиною їхньої релігійної практики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram