ГоловнаСвіт

У Британії Меркель порівняли з Кім Чен Ином

Журнал New Statesman жорстко розкритикував німецького канцлера.

У Британії Меркель порівняли з Кім Чен Ином
Ангела Меркель
Фото: newsfiber.com

Британський журнал New Statesman жорстко розкритикував канцлера Німеччини Анґелу Меркель за її політику щодо євро.

На думку автора статті, Меркель - найнебезпечніша політична фігура із часів Гітлера.

Обкладинка підтверджує слова автора скандальної статті: фотомонтаж подає федерального канцлера у вигляді кіборга-термінатора, що вже спричинило в Німеччині бурхливі суперечки про порушення журналістської етики. Проте британці не перші, хто порівнює Меркель із Гітлером: греки вже зображували Анґелу Меркель зі свастикою.

Редактор New Statesman Мехді Хасан не тільки вважає, що Меркель подібна до Гітлера, а й стверджує, що вона небезпечніша від президента Ірану Махмуда Ахмадинеджада, прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу і північнокорейського диктатора Кім Чен Ина. Він пише, що вісім попередників Меркель - від Конрада Аденауера до Герхарда Шрьодера - домоглися економічного дива і відновили повагу всього світу до Німеччини. А за правління Меркель країна знову ізольована і навіває страх.

Мехді Хасан вважає, що Анґела Меркель тиранить усю Європу вимогами щодо економії та засобів порятунку єдиної валюти і руйнує тим самим ідею рівноправного Європейського Союзу. Але пані канцлер не переймається звинуваченнями англійця: офіційний представник німецького уряду Георг Штрайтер повідомив, що Анґела Меркель усе знає, але не ображена і не обурена, оскільки визнає свободу преси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram