ГоловнаСвіт

Молдова має намір повторити успіх Грузії в боротьбі з корупцією

Прем'єра Філата вразили реформи Саакашвілі.

Молдова має намір повторити успіх Грузії в боротьбі з корупцією
Фото: EPA/UPG

Молдова максимально використовує досвід Грузії з реформування поліції та боротьби з корупцією.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Філат під час конференції "Досвід Грузії в реформуванні поліції і рекомендації для Молдови", організованої в Кишиневі за підтримки посольства США. У заході брала участь делегація грузинських фахівців в галузі реформування поліції, у тому числі перший заступник міністра внутрішніх справ Грузії Катерина Згуладзе.

Насправді кожна гарна реформа популярна. Якщо вона непопулярна - то це проблема як її пояснити. Реформа - це зміни, а зміни треба пояснювати, а з-під палиці нічого не вийде

— Михайло Саакашвілі, президент Грузії

В.Філат сказав, що він вражений досягнутими Грузією успіхами в результаті ухвалення деяких реформ, місцями жорстких, в області боротьби з корупцією, організованою злочинністю, реформування судової системи. Він висловив упевненість, що після конференції в Кишиневі правові установи Молдови запозичать, а потім запровадять на практиці нові ідеї щодо активізації ініційованої реформи і освоєння їх якісного змісту.

Посол США Вільям Мозер підтвердив підтримку США в проведенні реформи в правових органах і юстиції в Молдові, підкресливши, що це важливо для зближення Молдови з Європейським союзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram