ГоловнаСвіт

В ОАЕ до смертної кари засудили британця і сирійця

Засуджених звинувачують у продажу наркотиків.

В ОАЕ до смертної кари засудили британця і сирійця
Фото: http://vrednovosti.com

Британське посольство в Абу-Дабі заявило у вівторок, що британського громадянина засуджено до смерті в Об'єднаних Арабських Еміратах після того, як він і громадянин Сирії продали наркотики поліцейському під прикриттям.

Про це повідомляє Reuters 26 червня.

Англомовна газета The National написала, що суд в Абу-Дабі в понеділок визнав 21-річного британця та 19-річного сирійця винуватими в продажу марихуани вартістю 1500 дирхамів ($410) поліцейському. Обидва засуджені до смертної кари, але мають право оскаржити вирок відповідно до законодавства ОАЕ.

"Британського громадянина засуджено до смертної кари в Об'єднаних Арабських Еміратах. Ми будемо тісно контактувати з молодиком та його адвокатом і далі надаватимемо необхідну консульську допомогу", - заявив інформаційний офіс Британської посольства, не надавши додаткової інформації в цій справі.

Прес-секретар міністерства закордонних справ у Лондоні сказав, що сконтактував з офіційними особами в Об'єднаних Арабських Еміратах, але не може втручатися в судовий процес у країні.

Співробітники посольства Сирії не були доступні для коментарів, а телефонні дзвінки в прокуратуру Абу-Дабі залишилися без відповіді.

В Об'єднаних Арабських Еміратах, регіональному центрі бізнесу та туризму, де працюють і живуть мільйони іноземців, "нульова терпимість" до пов'язаних із наркотиками злочинів. Незаконний обіг і зберігання наркотиків суворо карають. Утім, смертна кара - доволі рідкісне явище в ОАЕ, які стверджують, що їхня судова влада є незалежною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram