ГоловнаСвіт

Дрес-код для туристів спричинив суперечки в ОАЕ

Законопроект передбачає заборону "непристойного" одягу.

Дрес-код для туристів спричинив суперечки в ОАЕ

Пропозиція про запровадження дрес-коду для туристів в ОАЕ обернулася суперечками між місцевими мешканцями, європейськими резидентами і членами Федеральної національної ради.

Минулого тижня Федеральна національна рада (законодавчий орган ОАЕ з консультативними повноваженнями) почала обговорювати законопроект, що стосується введення дрес-коду для туристів. Приводом для обговорення стали повідомлення у Twitter двох місцевих мусульманок, які закликали європейських жінок, які мешкають в ОАЕ або приїжджають відпочити, не носити занадто відверте вбрання. На їхню думку, незважаючи на таблички з проханням носити "пристойний одяг" у торгових центрах та інших громадських місцях, багато іноземних жінок вбираються "непристойно" і так демонструють неповагу до арабської культури.

За словами члена Федеральної національної ради Хамада аль Ахмада Рахума, жінки, які носять занадто відкритий одяг, ображають почуття місцевого населення. Він закликає роздавати брошури з правилами дрес-коду вже в аеропорту, коли в паспорт ставлять штамп із візою. Водночас, на думку супротивників цього законопроекту у Федеральній національній раді, введення дрес-коду може болісно вдарити по туристичній індустрії ОАЕ.

Думки європейців, які перебувають у цій арабській країні, також розділилися. Одні вважають, що питання надумане, інші, навпаки, кажуть, що дрес-код слід було б увести вже давно.

"Люди з Європи поводяться тут навіть гірше, ніж у своїх країнах", - цитує газета слова Лорен Мейхер, яка приїхала в Дубай з Великобританії. Утім, за словами Ліндсей Роузенвіг зі США, вводити дрес-код в ОАЕ "вже занадто пізно", оскільки в країні зараз уже занадто багато іноземців.

"Їм потрібно було зробити це десять років тому", - говорить вона. На її думку, закон про дрес-код може змусити туристів, обираючи країну для відпустки, просто відмовитися від мандрівки в ОАЕ.

Законопроект - в разі набуття чинності - стосуватиметься лише громадських місць. На території готелів, пляжів та інших спеціальних місць для туристів вони можуть одягатися, як захочуть.

Туризм є одним з найбільших джерел доходу в ОАЕ. Число іноземців, які мешкають в ОАЕ, зараз становить не менш ніж 85% усього населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram