ГоловнаСвіт

Лондон обіцяє порушникам на Олімпіаді "миттєве правосуддя"

Прокурори працюватимуть цілодобово.

Лондон обіцяє порушникам на Олімпіаді "миттєве правосуддя"
Лондонские полицейские
Фото: ntv.ru

На порушників на Олімпіаді в Лондоні чекає "миттєве правосуддя". Очікувати суду їм доведеться не більше за добу, а звинувачення будуть пред'являтися через годину після скоєння правопорушення.

Підозрюваних виділять в особливу групу - "Порушення на Олімпіаді". У цій групі буде враховуватися, де стався злочин, відбувся він під час проведення ігор і чи був порушник або жертва учасником, глядачем або офіційною особою на змаганнях.

"Миттєве правосуддя" дозволить не затримувати в очікуванні на вирок людей, які прибули до Лондона з інших міст і країн.

Заради того, щоб здійснювати "миттєве правосуддя", суди змінять свій режим роботи. Вони будуть засідати з 8 ранку до 13:30, а потім з 14:30 до 19:30. Зазвичай у Великобританії суди працюють з 10:00 до 16:00-16:30 з перервою на чай і на обід. Деякі суди будуть працювати по суботах. Тим часом прокурори працюватимуть цілодобово.

Крім того, під час Олімпіади планується активно використовувати систему "віртуальних судів", коли спілкування між учасниками процесу проходить за допомогою відеозв'язку. Це дозволить не перевозити велику кількість підозрюваних по Лондону з поліцейського відділення до будівлі суду.

Генеральний королівський прокурор Лондона Елісон Сондерс (Alison Saunders) уточнила, що наразі що неясно, чи буде під час Олімпійських ігор відбуватися більше або менше правопорушень. Очікується, що до категорії "порушень на Олімпіаді" увійде спекуляція квитками, незначні вуличні заворушення, крадіжки та хуліганство. Напередодні ігор, за деякими даними, злочинні банди привозять в Лондон східноєвропейських мігрантів, в основному з Румунії, які будуть "працювати" жебраками, кишеньковими злодіями і повіями.

"Порушення на Олімпіаді" враховуються з 1 травня 2012 року, а існуватиме ця категорія до 30 вересня. Самі ігри пройдуть з 27 липня по 12 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram