ГоловнаСвіт

На Фіджі живе найбільш недуже населення

На острові не завжди можуть надати допомогу дітям.

На Фіджі живе найбільш недуже населення
Фото: MEDdaily

Чисельність населення острова становить лише 800 тис. осіб. Зважаючи на це і статистику нездужання, варто сказати, що острів'яни не можуть похвалитися міцним здоров'ям. Раніше лікарі вже попереджали: на Фіджі тривожні показники анемії та діабету.

Останній же звіт Ракового товариства Фіджі свідчить про те, що кожного року тут виявляють рак щонайменше в 40 дітей. За словами президента товариства Нірмали Намбу, з минулого січня і до сьогодні зафіксовано 10 нових випадків. І це тільки ті, про які відомо МОЗ, пояснює Xinhua.

Лідерські позиції займає дитяча лейкемія. Доктор Ісайя Іммануель з Меморіального шпиталю Колоніал Вор підтверджує: останнім часом спостерігається зростання захворюваності на рак. Притому на лікування і відновлення йде до трьох років, що ускладнює ситуацію.

З 2005 року по 2011-й у шпиталь потрапили 23 дитини з пухлинами головного мозку, 19 - із гострим лімфобластним лейкозом, 14 - із гострим мієлобластним лейкозом і 13 - із лімфомою. На острові не завжди можуть допомогти дітям. Наприклад, у разі раку мозку пацієнтів транспортують у закордонні клініки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram